13.6.11

Kouluruoka ei mene metsään menemällä metsään

Enää ei oppilaiden tarvitse tuoda marjaämpäriä koulun keittiöön syksyllä, mutta toivottavasti moni pääsee sen tekemään tänä syksynä.

Ruokatieto uutisoi 13.6.2011 "Kouluja kannustetaan viemään lapset marjaan noukkimaan terveysruokaa osana suomalaisten perustaitojen opetusta."

Uusiutuvan talouden oppimäärä
Arktiset Aromit ry:n vetämän kampanjan verkkosivuilta löytyy opettajille valmista aineistoa, kuten Marjoilla Menoksi -esite ja juliste sekä tietoaineistot kotitalousopetuksen ja kielten opetukseen. Toiminnanjohtaja Simo Moision mukaan aineistoista on toimitettu kouluille näytekappaleet ja sadat koulut ovat jo tilanneet aineiston syksyn opetusta varten.

Koulumarjakuukausi kannustaa kouluja järjestämään syksyn aikana marjanpoimintaretkiä sekä kytkemään kerätyt marjat kotitalousopetukseen, koulukeittiön ruokatarjontaan ja muuhun opetukseen esimerkiksi biologian, terveystiedon, kielten ja äidinkielen tunneilla. 

Superruokien huumassa muistutan minäkin ettei niitä tartte tilata netistä vaan voi hakea metästä! Kaupan päälle tulee ravitsemussuositusten liikuntapala.