14.7.12

Kesän kouluruokablogi-hitti

Kesän 2012 tarina skotlantilaisen koulutytön kouluruokablogista on näkynyt Suomessakin.
Hänen kouluprojektinaan alkanut lounaiden kuvaaminen ja niiden arvostelu NeverSeconds-blogissa on saanut maailmanlaajuista huomiota mm. Jamie Oliverin nostettua hänen kirjoituksensa esille.

NeverSeconds-blogin tarinassa on ollut monia käänteitä mm. koulu kielsi lounaiden valokuvaamisen, koska niiden katsottiin syyllistävän kouluruokalan henkilökuntaa liikaa ruoan tasosta. Sosiaalisen median voimasta kertoo miten kielto purettiin internetprotestien takia ja keskusteluun tuli mukaan sananvapaus ja sensuuri aiheet. Julkisuus sai myös Brittiläisen Michelin-tähden kokin Nick Nairn lupautumaan avuksi kehittämään kouluruokailua hänen koulussaan. Tyttö on käyttänyt saamaansa huomiota myös rahan keräämiseen köyhien maiden kouluruokailulle. 


Suomalainen kouluruokakin näkyy päässeen esille blogissa (31.5.2012). Kaikki pisteet 16-vuotiaalle tytölle "Supermacu"-nimimerkillä, joka esitteli suomalaista kouluruokaa positiivisesti. 

Muistutan taas tässäkin yhteydessä, että Suomessa Lasten Parlamentin Kouluruoka-blogi etsii 9-14 vuotiaiden kirjoituksia ja kuvia kouluruokailukokemuksista julkaistavaksi syksyllä. Tuokaa totuus kouluruokailusta esille, erityisesti ne positiiviset asiat muille malliksi.

Suomen Kouluruokablogiin pääsee tästä. Aikaisemmin aiheesta kirjoitettua täällä.

NeverSeconds-blogi / VEG aka Martha Payne (VEG tulee sanoista Veritas Ex Gustu eli "totuus tulee maistaen")

Daily Mail 20.6.2012 kertoo tarinan taustojakin:
Celebrity chef teams up with girl, 9, to help improve school food after highlighting meal shockers on blog the council tried to ban


KP24.fi 10.7.2012: Anniina Nissinen: Kouluruokakapina

Fazer.fi / Jari Lähdevuori 26.6.2012: Ruokasotaa ja barrikaadeja blogosfäärissä "Auringon liimautuessa horisonttiin koivupylväikön taa on pakko kysyä: miten Suomessa? Mitä meidän marthat miettivät? Voisiko meillä syntyä nuorten masinoima nettivetoinen ruokavallankumous?" Hienoa pohdintaa, mutta hänkään ei ilmeisesti ollut vielä kuullut Lasten Parlamentin Kouluruokablogista kun ei sitä mainosta)

HS.fi / Digilehti (maksullinen) 17.6.2012: Skottitytön kouluruokablogi nosti sensuurikohun

Stara.fi 11.5.2012: Pikkutytön kouluruokablogi kerää suosiota maailmallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti