31.3.18

Joko sinun koulussasi käytetään koululounasseteleitä?

Koululounassetelit ovat henkilökohtaisia ja niiden käyttöoikeus on yksi jokaisena koulupäivänä.

Suomessa on aloitettu koululounassetelien käyttö 1.4.


Koululounasseteli Suomi

Suomessa on aloitettu koululounasseteleiden käyttö 1.4. Koululounasseteleitä tarjotaan jokaiselle 1.-9. luokan oppilaalle kaikissa peruskouluissa.

Oppilas voi käyttää lounassetelinsä alimman ympäristön kuormitusluokan ateriaan. Ympäristömaksu peritään kohtuullista suurempia liha - tai juustopitoisuuksia sisältävistä tai ympäristöä esimerkiksi kuljetus- tai vedenkulutuksella rasittavista aterioista.

Vastaavasti ruokapalvelun tuottaja voi tarjota edellisten päivien aterioita lounasseteliä vastaan riippumatta aterian alkuperäisestä hinnoittelusta.


Koululounassetelit ovat henkilökohtainen etu ja niiden käyttöoikeus on yksi jokaisena koulupäivänä. Käyttämätöntä seteliä ei lunasteta takaisin eikä sitä voi vaihtaa uuteen. 

Kulutuskäyttäytymiskeskustelu

Mikäli oppilaan havaitaan jättävän käyttämättä kolme lounasseteliä kahdessa viikossa ilman hyväksyttävää syytä tai kymmenen lounasseteliä, hänet kutsutaan kulutuskäyttäytymiskeskusteluun.

Kulutuskäyttäytymiskeskustelussa oppilaalla on mahdollisuus antaa omakohtaista palautetta kouluruokailusta sekä arvioida oman kulutuksensa ympäristön kuormitusastetta asiantuntijan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti