29.9.12

Kiitospäivä to 22.11.2012


Ehdotan, että kouluissa järjestetään Kiitospäivä to 22.11.2012. En usko kiitospäivän vieton tulevan oppilaiden aloitteesta. Ja se siinä hienoa onkin. On koulumaitopäivää (26.9.2012), luomuviikkoa (1.-7.10.), Nälkäpäivää (13.-15.9.2012), Nenäpäivää 9.11.2012, Runeberg:n päivää 5.2. jne. Kaikki nämä ovat tempauksia, jotka vaativat jotain konkreettista tekemistä kuten rahan keruuta tai ruokatarjoilua.  

Kiitospäivänä keskityttäisiin vain sanomaan kiitos ruoasta. Voisi sen tehdä kirjalllisestikin vaikka koulun ruokasalin seinälle ripustettuun paperiin. Tai laulaen keittiöhenkilökunnalle. 

En usko kiitospäivän vieton tulevan oppilaiden aloitteesta. Ja se siinä hienoa onkin. Opettajat voivat yhdellä tavalla lisää osoittaa esimerkkiä kouluruokailun arvostuksesta antamalla oppilaille aikaa ideoida miten he voisivat osoittaa erityisesti kiitosta kouluruokailun henkilökunnalle kiitospäivänä. Samalla ehkä syntyy oppilaille oivallus miten se kiitoksen sanominen muinakin päivinä tuo hyvää mieltä ruoan tarjoajille sekä itselleenkin. Ja voi sen kiitoksen sanoa kotonakin. 

Kiitospäivä on Amerikassa iso ruokajuhla, jota viettävät kaikki uskonnosta riippumatta syömällä yhdessä. Suomessa lounaan  yhdessä syömisellä koulussa on jo pitkä perinne. 


Siitä on aihetta kiittää

Viime vuoden kirjoitukseni Kiitospäivästä löytyy tästä. Esimerkki ruokapalvelun mahdollisuudesta jakaa kiitosta löytyy tästä


Tämän tekstin luomiseen käytettiin koti-ikävää Texas:n lämpöön. 

2 kommenttia:

  1. http://newyork.seriouseats.com/2012/10/finnish-school-lunch-moma-exhibit.html?ref=title

    Tuommoisen linkin löysin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Näin sen aikaisemmin muualtakin, mutta kyllä tätä on hienoa nähdä monelta taholta.

    VastaaPoista