19.1.13

Kouluruoka on kotiruokaa?

Usein hoetaan, että kouluruoka on tavallista kotiruokaa. Muutaman sata 15-16-vuotiaan ruokapäiväkirjaa muutama vuosi sitten selanneena, en allekirjoita väitettä. Aika harvassa kodissa syödään niin monipuolisesti ja paljon kasviksia kuin kouluissa on päivittäin tarjolla.


Asia tuli mieleen kun huomasin reseptipankin mainostavan kouluruoan reseptiä. Ehkä asia kääntyy niin, että nuori aikuinen itsenäistyessään tai omaa perhettä perustaessa muistelee mitä on syönyt koulussa ja haluaa toteuttaa samoja edullisia ja monipuolisia reseptejä omassa taloudessaan vaikka kotona ei niitä kokattu.
kts. Iltasanomien Ruokala - reseptipankki hakusanalla kouluruoka.

Mitäs jos joku kokeilisi kokata kotonaan viikon kouluruokalistan mukaan ja raportoisi kokemukset sekä kulunsa? Voin rehellisesti tunnustaa, että minulta kouluruokalistan monipuolisuus ei onnistu. Kyllä meillä syötiin pari päivää samaa ruokaa silloinkin kun olin maailmalla asuessani kotiäitinä ja vaikka lapset olivat koulussa päivät. Joten nyt kahden töissäkäyvän vanhemman perheenä olen erittäin kiitollinen suomalaisesta kouluruokailusta, vaikka se ei olekkaan omien lasteni ainoa lämmin ateria. Mutta aivan taatusti koululounas on se monipuolisin tarjottu ateria.

Kirjoitin joskus miksi lauseen "kouluruoka on monen ainoa lämmin ruoka päivässä" käyttö pitää lopettaa. Lue teksti täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti