15.1.13

Mustalista II


Sain taas kimmokkeen muistuttaa, että kouluruokailun sujumiseen vaikuttavat paljon asenteet ja mielikuvat kouluruokailusta. Ja se miten julkisuudessa kouluruokailusta kirjoitetaan, vaikuttaa asenteisiin ja mielikuviin.


Kimmokkeeni kommentille oli YLE Etelä-Savon juttu "Kaali- ja perunaruoat ottavat oppilaita päähän" (14.1.2013). Minusta positiivinen juttu on pilattu negatiivisella otsikolla, joka vahvistaa vanhaa kaavaa "kouluruoasta kuuluu valittaa". 

Kouluruokailun imagotalkoissa mukana oleva olisi otsikoinut "Oppilaat kiittävät vaihtoehtojen tarjoamisesta kouluruokailussa". Sitä paitsi veikkaan, että tämä otsikkovaihtoehto olisi jopa ollut huomiohakuisempi erilaisuudessan. 

Päivän toinen uutinen muistuttaa, millaisia vaikutuksia kansanterveyteen voi olla jos kovin moni koululainen vaihtaa kouluruoan pikaruokaan: Tutkimus: Lasten pikaruoan syömisellä ja astmalla yhteys (YLE 15.1.2013). 

Olen seurannut kouluruokailusta kertovia uutisia kohta kaksi vuotta. PISA-tulosten sijaan biojätettä ja pikaruokavaihtoehtoa tukevat jutut ovat koottuna mustalle listalleni. 

Mustalista I löytyy täältä.  

On aika kääntää uusi sivu ja toivoa, että se jää tyhjäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti