Ruoan lisäksi oppilasruokailuun käytettävällä summalla saadaan:
- Erityisruokavaliot lääketieteellisin ja eettisin perustein niitä tarvitseville
- Ruokalistasuunnittelun, joka huomioi
- ravitsemussuositukset
- elintarvikkeiden sesongin mukaisen ja lähiruoan käytön + muun kestävän kehityksen mukaisen raaka-aineiden käytön
- ruokaperinteitä esim. laskiaispullat
- Henkilökunnan koulutuspäiviä (että henkilökunta pystyy kehittämään mm. ruokalistoja)
- Asiakaspalvelua, asiakastyytyväisyyskyselyjä, reagointia asiakaspalautteeseen
- Yhteistyötä kouluruokailun sidosryhmien kanssa kouluruokailun kehittämiseksi (oppilaat, vanhemmat, opettajat, kunnan opetustoimi)
Porista uutisoitiin tällä viikolla, että kouluruoan raaka-aineisiin käytettävää summaa halutaan nostaa (YLE Satakunta 28.2.2013). Ennustan, että vastaavat kunta-aloitteet tulevat lisääntymään lähitulevaisuudessa hevosenlihakohun tuloksena.
On toki hyvä, että kouluruoan raaka-aineiden hyvä laatu halutaan taata. Mutta hyvä kouluruokailu tarvitsee myös tekijöitä, jotta raaka-aineet tulevat hyödynnettyä täydestä arvostaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti