25.2.13

Kouluruoan monipuolisuus tarjoaa terveyttä

Vilkaiskaapa kouluruokalistaa keskellä tätä raaka-aineskandaalia. Miettikää mitä itse pystyisitte tarjoamaan lapsellenne koululounaan tilalle tai mitä lapsenne nauttii lounaan tilalla. Mistä tulee lasten toiveet saada enemmän hampurilais-, kebab- ja tortilla-tyylistä valmiseinesruokaa koulussa? Ja lisää lihaa. 

Monipuolinen ja kasvispitoinen ruokavalio ovat terveyttä edistäviä tekijöitä. Monipuolinen ruokavalio ravintoaineiden tarpeen täyttämisen lisäksi antaa suojaa myös ruoan haitta-aineiden kertymistä vastaan. Kouluruokailussa nämä terveyttä edistävät tekijät ovat tarjolla lapsellenne.

Tiedätte, että Suomessa kouluruokailu tuotetaan verovaroin tiukalla budjetilla. Olisi siis epärealistista vaatia laatutekijäksi juuri kouluruokailussa käytettävien raaka-aineiden koostumuksen valvontaa laboratoriokokein, saati vierailuilla tuotannossa. 

Siksi kehoitan teitä katsomaan kouluruokalistaa uusin silmin ja näkevän siinä ammattilaisten kyvyn vaihdella raaka-aineita. Lukekaa myös ruokalistassa pienellä kirjoitettu: "ateria sisältää juomana maitoa sekä näkkileipää, levitettä ja salaattia". 

Tämän kehoituksen ja alla olevan lisälukemisen myötä toivotan lukijoilleni suhteellisuuden tajua ja kykyä pitää yllä positiivista asennetta kouluruokaa ja kouluruoan tekijöitä kohtaan.   

Aiheesta lisää: 
Kouluruoan alkuperää on vaikea vahtia (Etelä-Saimaa 23.2.2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti