19.4.17

Suuria ihmeitä pienellä rahalla

Valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tulos vuodelta 2015 osoittaa, että yläkoululaisista 8. ja 9. luokkalaisista 67% syö koululounasta päivittäin. Ja näitä yläkoululaisia pidetään kouluruokailun hankalimpina asiakkaina! Myös tarjottu ruoka vaikuttaa

YLE uutisoi tällä viikolla kouluruokaan käytettävästä rahasta eri kunnissa.
Ylen uutista kouluruoan kustannuksista siteerattiin maakunnissa
Jutun julkaisu osui hyvään kohtaan uusien kuntapäättäjien aloittaessa. Ei se olekkaan niin, että vain syöty ruoka vaikuttaa. Myös tarjottu ruoka vaikuttaa. Jotta ruoka saadaan tarjolle, se on ostettu, valmistukseen on käytetty työaikaa sekä keittiötä, se on suunniteltu tarjottavaksi tänään osana laajempaa ravitsemus- ja resurssikokonaisuutta ja raaka-aineet on tilattu ajoissa paikalle.

Ja tämä kaikki saadaan aikaiseksi 1,67 - 8,26 eurolla! 


Suuria ihmeitä pienellä rahalla

Kuntapäättäjän on katsottava käytetyn rahan vaikuttavuutta. Hinta on yksi puoli kolikosta. Miltä näyttää asiakastyytyväisyys kolikon toisella puolella? Uusi kouluruokailusuositus esittelee kouluruokailun seurantaa valtakunnallisella, kunnallisella sekä yksikkökohtaisella tasolla.

Valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tulos vuodelta 2015 osoittaa, että yläkoululaisista 8. ja 9. luokkalaisista 67% syö koululounasta päivittäin. Ja näitä yläkoululaisia pidetään kouluruokailun hankalimpina asiakkaina! Sama tutkimus osoittaa, että vuoden päästä ammattikoulussa ja lukiossa ruoka (usein sama ruoka kuin kasilla ja ysillä) maistuu useampana päivänä. Alakouluista ei ole tehty vastaavaa valtakunnallista tutkimusta.

Melkoisia ihmeitä suomalaisen kouluruokailun tuottajat tekevät saadessaan ruoan maistumaan noin suurelle osalle Suomen 526 000 peruskoulun oppilaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti