19.4.11

Teko: Kouluruokailu osana Suomen ruokakulttuurin edistämisohjelmaa

Uutinen Julkaistu Sre:n sivuilla 19.4.2011

"Päättymässä oleva Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma (Sre) jättää perinnökseen konkreettisia työkaluja kouluruokailun ja lasten ruokaosaamisen parantamiseksi. "

"Kehitettävääkin jäi. Kouluruokailun toteutus ja taso vaihtelevat kunnittain, ja suosituksia noudatetaan eri tavoin. Kouluruokailun arvioimiseksi ja kehittämiseksi tarvitaan kansalliset arviointikriteerit ja tutkimusmenetelmät”, sanoo Marja Innanen.

Lue myös 
- Operation skolmat, Finlandssvenska Marthaförbundet
- Kouluruoka tutuksi lasten ja nuorten vanhemmille, Tampereen Ateria
- Hyvän mielen ruoka, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus
- Sapere-menetelmän levittäminen päivähoitoon, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
- Makukoulun ABC – Makukoulun levittäminen alakouluihin, Kotitalousopettajien liitto
- Makukoulu-konseptin levittäminen koulujen kerhotoiminnassa, Kerhokeskus
- The Veges, Film Magica Oy
- Koulumarjahanke 2009–2010, Arktiset Aromit
- Sämpyläsäpinät – viljaketju elämään tuoksulla ja tunteella, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus
- Ympäristöpassi-hanke, EkoCentria / Savon ammatti- ja aikuisopisto___________________

Olisiko niin, että kriteereitä ja tutkimusmenetelmien valmistumista nopeammin nämä kehitetyt kouluruokailun muutostyökalut tulevat käyttöön tiedottamalla kouluruokailun merkityksestä tasa-arvossa, päivittäisessä terveydessä sekä pidemmällä ajanjaksolla. Ja tiedottamalla erityisesti vanhemmille. Työkalut kun ovat työkaluja, ne eivät tee mitään itsestään ilman energiaa...