15.11.14

Imagotalkoissa tapahtuu

Kouluruokailussa on syksyllä 2014 imagotalkoot vauhdissa Helsingistä Sodankylään ja Mikkelistä Turkuun.

Imagotalkoot ovat tärkeät kouluruokailulle, että vanhemmat havahtuisivat näkemään miksi kouluruokailu on tärkeää lapselleen. Sekä myös sen, että he voivat pian vaikuttaa äänestämällä ketkä päättävät kouluruokailuun käytettävistä resursseista. 

Arvostusta kouluruokailuun -tehtäväpaketti

Mikkelin ammattikorkeakoulu on tuottanut kouluruokailun tehtäväpaketin. Se sisältää eri oppiaineisiin soveltuvia tehtäviä, joiden avulla oppilaat voivat tekemällä havaita ja sisäistää kouluruuan arvon ja merkityksen.

Ahtisaari-päivän kouluruoka

Torstaina 13.11.2014 Turussa vietettyjen vuosittaisten Ahtisaari-päivien pyrkimyksenä on tuoda rauhantyö ja sovittelu osaksi jokaisen arkipäivää käsittelemällä teemaa niin kouluissa, yleisötilaisuudessa kuin asiantuntijatasollakin.


Sata Kouluruokadiplomia! 

Suomen sadas Kouluruokadiplomi on jaettu! Eli jo sata koulua on halunnut panostaa kouluruokailunsa imagoon suorittamalla Kouluruokadiplomin. Diplomilla voi osoittaa koulun toimijoille, oppilaille, vanhemmille ja kuntalaisille sekä muulle yleisölle kouluruoan ravitsemuslaadun lisäksi ruokailutilanteen sujuvuutta, keittiön ja kouluyhteisön kestäviä toimintatapoja sekä ruokailun sosiaalista ja kasvatuksellista ulottuvuutta.

Ateria14-ammattilaiseminaari

Ruokapalvelujen ammattilaiselle pidetty ATERIA14-seminaari käsitteli kouluruokailua ja sen tuottamista monelta kantilta. Yksi puheenvuoroista oli Jyrki Sukulalla, joka puhui kouluruoan imagon nostamisesta. Myös Sukulan toisesta puheenvuorosta, joka koski lounasruokapalveluita, on kouluruokailuun ammennettavaa.
KOULURUOKAPÄIVÄ 11.11.2014 Helsingin Teurastamolla

Helsinkiläiset vanhemmat oli kutsuttu tapaamaan kouluruuan tekijät Teurastamolla 11.11. kaupunkilaisten omassa kouluruokatapahtumassa. Ohjelmassa oli makukoulua, kouluruokamaistiaisia sekä yhteistä ideointia kouluruokailun kehittämiseksi. Kouluruokapäivän järjestivät yhteistyössä Helsingin kaupunki, Opetusvirasto, Tukkutori, Flavour Studio, Palmia, Ruokatieto ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO.

Päivän tunnelmia pääsee katsomaan tapahtuman 
Facebook-sivuilta www.facebook.com/kouluruokapaiva sekä 
www.kouluruokailu.fi-sivustolta. 


Oman Kouluruokapäivän järjestämistä helpotetaan jakamalla Suomen ensimmäisen Kouluruokapäivän tapahtumamateriaali verkossa täällä>>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti