16.5.12

Lasten Parlamentti etsii kouluruokakirjoituksia

Nyt kaikki 9-14-vuotiaat voivat kirjoittaa kouluruoasta Lasten Parlamentin Kouluruoka-blogin syksyistä tulemista varten. Laita sana leviämään lapsille ja nuorille sekä opettajille!

Kuka tahansa 9-14-vuotias voi kirjoittaa kouluruoasta. Blogin kommentoijat ovat toivoneet monipuolisia näkökulmia eli kirjoituksissa saa olla laajasti monenlaisia kokemuksia ja kertomuksia kouluruoasta. Aikaa on elokuun loppuun.


Kommentteja voi toki jättää blogiinkin, mutta erityisesti muutamaa lausetta pidempiä pidempiä kirjoituksia kaivataan blogin uutta tulemista varten syksyksi. Kirjoituksen voi tehdä yksin tai yhdessä, ja kuvankin saa lähettää. Ohjeet löydät täältä.

Kevään blogikirjoituksia voi lukea osoitteesta Kouluruokablogi.blogspot.com

Projektin taustatietoa löytyy Ruokatiedon uutisoinnista: Peruskoululainen, kerro kouluruuasta blogissa (18.5.2012)

Minä ehdotan, että tästä blogista tehdään "Kouluruokapoliisin" sijaan "Kouluruokapositiivi" raportoimalla mikä on hyvää kouluruokailussa. Enemmän kouluruokailun kehittämistä auttaa yleisön toteamus "meille kanssa samaa hyvää" kuin "näin huonosti meilläkin menee".

Lukekaapa kirjoitus, jossa itse kouluruoasta blogganut opettaja ja saaden siten huomion alhaiseen laatuun, kannustaa oppilaita vaikuttamaan kouluruokailuun. Sosiaalinen media on helppo kanava ja yksi valokuva kertoo monta sanaa. Lasten Parlamentti etsii kirjoittajia kouluruokailusta, eli virallinen tahtotila tuoda koululaisten mielipiteet esille ja laajan huomion aiheelle saava kanava on jo olemassa (googlatkaapa vaikka itse Kouluruokablogista kertovaa uutisointia). Kannustakaa omia koululaisianne vaikuttamaan!

Fed Up With Lunch: Scottish student advocates for better school food, plus updates

Etelä-Saimaa 10.5.2012: Totuus kouluruoasta löytyy blogista
Turun Sanomat 10.5.2012: Lapset bloggaavat kouluruoasta

jne.

Jari Lähdevuori pohtii hyvin Fazer.fi-blogissaan 26.6.2012 (kirjoitus sisältää myös hyviä lähteitä ajatukselleen)
"Voisiko Suomen neverseconds olla martan perustama kotimaisuuspisteitä kouluruualle antava blogi? Toisiko joku kotitalousopettaja ruokabloggaamisen köksän tunneille? Toisivatko nuoret itse? Vai loisivatko he ruohonjuurista ponnistavan Ravintolapäivän veroisen konseptin, jossa keräännyttäisiin kotiruuan ääreen koko perheen kesken?
Mitä ikinä se onkaan, siinä tulee olla viihdyttävyys keskiössä, jos halutaan isot massat liikkeelle: ajan tappaminen tutkitusti on tämän porukan ykkösmotivaattori nettiyhteisöihin osallistumisen taustalla *.
Toisaalta netin hienous piilee siinä, että aina isoja massoja ei tarvita. Tarvitaan vain martha."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti