7.10.12

Kansainvälinen kouluruokakirja

Kouluruokablogosfäärissä kohistaa kirjasta "What's for lunch"? (Andrea Curtis). Esittelyjen mukaan kirja kertoo erilaisista kouluruokailusta niin kehitysmaissa, länsimaissa kuin Aasiassa. Mainintaa suomalaisesta kouluruokailusta en ole nähnyt.

Tässä kirjasta kerrottua

Kirjoittaja Andrea Curtis (kanadalainen) itse blogissaan: What's for Lunch?

Karen Le Billon blogi: What's for Lunch? - How school children eat around the world.

The Lunch Tray blogi: Excellent Infographic: Why "School lunch matters" around the world. (sisältää kuvitusta)

Kirjakauppa Amazon: Sisällysluettelo

Jos joku pystyy minulle sponsoroimaan kirjan tai lähinnä sen 24h lukemiseen ja kirjoittamiseen niin lupaan tehdä kirjasta suomalaisen tiivistelmän sekä katsoa mihin kohtaan kirjassa suomalainen kouluruoka sopii. Ilmiselvästi yhteyttä PISA-tulosten ja tasa-arvoisen kouluruokailun merkityksestä taustatekijänä ei nähdä.   Olisi kiva viedä viesti kouluruokablogosfääriin... Aivan taatusti kirjasta löytyy lause: "Nälkäinen lapsi ei opi".

Kun en enää asu Amazonin / B&N:n tarjousten ulottuvilla niin kirjan hankkiminen omakustanteisesti ei enää motivoi. Tai lähinnä ei motivoi ostaa kirjaa viemään yöunia, joka on ainoa aika milloin nykyään kerkeän lukea työn ohessa.

Minun aikaisemmista kirjareferaateista löytyy mallia tuosta oikeasta palstasta. "Why calories count" -referaatti (29.3.2012) on luetuin bloggaukseni. Aika suuri osa lukijoista tulee Suomen ulkopuolelta. Muita referaatteja:

Luettuna, mutta ei referoituna on jo odottamassa kirja: "Free for All - Fixing school food in America" (Janet Poppendieck, 2010), loistava kannanotto maksullisen kouluruokailun kompastuskivistä. Paljon materiaalia millä puhua suomalaisen kouluruokailun edistyksellisyydestä yhdysvaltalaisin esimerkein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti