7.4.15

Päivän kouluruokaotsikot

Tämän päivän kouluruokaotsikoissa näyttäisi olevan kaksi aiheitta; kouluruokaan käytetty raha sekä ylikypsä mössö. 


Uutispalvelu ampparit.com sivuston kouluruokaotsikot 7.4.2015
Kouluruokailun hinta uutisointi perustuu Opetushallituksen viimeisimpiin 19.12.2014 julkaisemiin vuoden 2013 peruskoulun laskennallisiin ruokailun kustannustilastoihin. Summa sisältää ruoka-aineiden lisäksi muun muassa kaluste- ja laitekulut sekä henkilöstö- ja logistiikkakustannukset. 

Asiakastyytyväisyyttä per euro ei ole mitattu

Kouluruokaan käytettyä summaa näytetään käsiteltävän myös paikallisena uutisena aivan kuin suuremmalla summalla saisi automaattisesti parempaa kouluruokaa! Esimerkiksi vähiten rahaa kouluruokaan tilaston mukaan käyttävä Jyväskylä on ollut viimeaikoina otsikoissa lapsille maistuvien kestävää kehitystä edistävien kalaruokiensa vuoksi. Ja toisaalta Vantaalta uutisoitiin ruokapalvelujen kustannusten olevan virheellisen korkeita. 

Summa ei myöskään paljasta miten paljon muita resursseja käytetään esimerkiksi kouluravintolan viihtyvyyteen sekä opetushenkilökunnan läsnäoloon, että lakipykälän kohta "tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu" kouluruokailu toteutuu. 

"Periaatteessa kaikki on kunnossa, mutta se lapsi ei kuitenkaan syö" -niminen opinnäytetyö tuo esille miten kouluruokailun suunnittelussa tulee huomioida kokonaisvaltainen ruokailukokemuksen näkökulma eikä keskittyä vain tuotteeseen eli ruokaan.

Mössö-otsikotkin vaikuttavat koululaisten hyvinvointiin

Kun media välittää näin laajasti kuten kuvan otsikot näyttävät sanomaa "Kouluruoka on mössöä" niin lapsille kuin vanhemmille, niin mitä siitä seuraa?

Tuskin sitä, että lapset ja vanhemmat kadottavat ennakkoluulonsa kouluruokaan heti kun ko. konsultti julistaa sen mössöttömäksi. Tosin sitä julistusta tuskin edes uutisoidaan.

Vastaavien kouluruokaa halventavien otsikoiden mustalistani löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti