Suomen ruokakulttuurin edistämistäätiö (ELO-säätiö) julkisti tänään tavoitteensa tehdä Suomi tunnetuksi laadukkaasta kouluruokailusta. Ehdotan kolminkertaista hurraa-huutoa tavoitteen valinnalle!
ELO-säätiö on toiminut jo tänä keväänä kouluruokailun puolesta olemalla mukana markkinoimassa kouluruokakilpailua, joka toi julkisuuteen paljon positiivista puhetta kouluruoasta.
Kouluruokailua tulee katsoa myös osana hyvinvointia tukevaa ruokarytmiä. Yksi seuraamistani jenkkiläisistä ravitsemusterapeutti-bloggareista kirjoittaa uusista tutkimustiedoista; ennustettava ruokarytmi painottuen hereilläolon alkuun rasittaa elimistöä vähiten. Eli aamiaisen ja lounaan tärkeys on jälleen todistettu yhdeltä tieteelliseltä kannalta lisää!
kts. How Your Brain Wants You to Eat by Maryann Tomovich Jacobsen, MS, RD, WebMed 22.8.2012
"ELO-säätiön johtajan Sari Mattilan mukaan kouluruokailu on suomalainen ylpeydenaihe, joka ansaitsee huolenpitoa ja arvostusta. "Jotta saamme kouluruokailun sille kuuluvalle arvostuksen tasolle, tarvitsemme laaja-alaista tukea. Kouluruokailussa on tiukat taloudelliset rajoitukset. Heijastuuko tämä jo laatuun? Entä olemmeko unohtaneet makumaailman merkityksen lastenkin suussa tai kouluruokailun tärkeän kasvatuksellisen merkityksen? Liian usein puhutaan vain rahasta" mainitaan ELO-säätiön lehdistötiedotteessa 29.8.2012
ELO-säätiö on toiminut jo tänä keväänä kouluruokailun puolesta olemalla mukana markkinoimassa kouluruokakilpailua, joka toi julkisuuteen paljon positiivista puhetta kouluruoasta.
Kouluruokailua tulee katsoa myös osana hyvinvointia tukevaa ruokarytmiä. Yksi seuraamistani jenkkiläisistä ravitsemusterapeutti-bloggareista kirjoittaa uusista tutkimustiedoista; ennustettava ruokarytmi painottuen hereilläolon alkuun rasittaa elimistöä vähiten. Eli aamiaisen ja lounaan tärkeys on jälleen todistettu yhdeltä tieteelliseltä kannalta lisää!
kts. How Your Brain Wants You to Eat by Maryann Tomovich Jacobsen, MS, RD, WebMed 22.8.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti