4.9.12

Energiajuomat K16

Vanhempainliitto haluaa kansalaisaloitteellaan saada aikaiseksi lain, joka kieltää energiajuomat alle 16-vuotiailta. Lakialoitteen saamiseksi eduskunnan käsittelyyn tarvitaan yli 50 000 kannatusilmoitusta.

Lue Vanhempainliiton sivuilta miten voit auttaa nimien keräämisessä LINKKI
Tai muistuta itsellesi miksi energiajuomille tarvitaan ikäraja. LINKKI

Kannatan ikärajan asettamista, mutta erityisesti energiajuomien haittojen saamaa huomiota. Se toivottavasti herättää vanhemmat olemaan ostamatta lapsilleen energiajuomia. 

Näen meinaan usein aamuisin muutaman saman pojan pyöräilevän energiajuomatölkki kädessään. Lähellä ei ole kauppoja auki siihen aikaan. Mistä pojat saavat energiajuomansa aikaisin aamusta? On hyvin vaikea kuvitella 13-14-vuotiaan olevan niin suunnitelmalllinen, että ostaisi energiajuomansa valmiiksi aamua varten.... Vaikealta tuntuu ajatella vanhemman ostavan energiajuomia kotiin vaikka edes välipalaksi niin, että nuori voi korvata niillä aamupalankin. Mutta en usko vaikka haluaisin tölkin olevan tyhjä ja sitä kuskataan mukana vain imagon vuoksi ja kotona on syöty hyvä aamiainen.


Vaikka itse ette energiajuomia lapsillenne välitä niin osallistukaa. Energiajuomien kieltäminen on toimintaa kouluruokailun, mutta varmasti myös koulurauhan puolesta. Lue Kemikaalikimaran "Pärinät, tiltit ja kassan kilinä"-kirjoitus joulukuulta 2011. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti