3.1.12

Arvoisa Kouluruokailu, yhteistyöterveisin Presidenttiehdokkaasi

Arvoisa Kouluruokailu

Olen kuullut tärkeydestäsi ja merkityksestäsi Suomen kansalle. Nyt ja yli 60-vuotisen historiasi aikana vaikutuksesi on kulkenut monella tasolla välittömästä ravintoaineiden tarjoamisesta aikuisuuteen asti kestävien ruokatapojen muokkaukseen ja sosiaalisesta rentoutumishetkestä opintojen keskellä ruokakulttuurin oppimiseen. Sinulla on myös laajempaakin merkitystä taloudelle lähiruoka-aatteen ollessa myötätuulessa julkisissa ruokahankinnoissa. Sinun 900 000 näkyvään osaasi sijoitetaan euro viitenä päivänä viikossa yhteistä rahaamme. Ei siis ole yhdentekevää kenellekään tuottavatko nämä rahat PISA-tuloksia vai biojätettä.

Sinun on sanottu laihtuneen ja ilmeesi kärsineen viime vuosina. Tiedän toki, että ylläpidostasi vastaa Kuntapäättäjä enkä minä. En vastaisi edes vaikka olisin Presidentti. Mutta kun minä olisin arvojohtaja, minä voisin huolehtia sinusta. Jopa valtio-opin professori sanoi, "että presidentti julkisilla esiintymisillään nostaa asioita julkiseen keskusteluun". Näkemäni julkisuudessa ollut arvokeskustelu Sinusta on ruokkinut laihuuttasi aiheuttanutta arvostuksen puutetta eikä lapsiasi. Minä voisin herättää huomaamaan tämän keskustelun tulokset yhteisten resurssien haaskauksena kun koko kouluateria maistuu alle puolelle nuorista. Luultavasti samat nuoret eivät osaa arvostaa äitiäsi joukkoruokailua, sillä opiskelijoista ruokalaa hyödyntää alle puolet. Kasvettuaan aikuisiksi lapsesi ovat jo näyttäneet arvostavan sisartasi työpaikkaruokailua, mutta toki hänellä onkin paremmin rahoitettu kattaus.

Näit varmaan miten kerroin lehdistölle arvoistani: tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Voisin tehtävässäni tuoda näitä arvoja esille ja saada aikaan julkista keskustelua niistä syistä miksi Sinun, Arvoisa Kouluruokailu, kattauksesi ei ole tasaisen siloinen kiireestä Suomineidon kantapäähän asti. Tiedäthän, että olen sanonut myös kampanjasivuillani
 • "Presidentin vaali on Suomen merkittävin tulevaisuuskeskustelu." 
 • (Johtajan, joka pystyy) "luomaan yleisen negatiivisuuden tilalle innostavaa keskustelua." 
 • "tasa-arvoisen yhteiskunnan kehittämiseen" 
 • "Meidän tulee varmistaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on yhtäläinen oikeus ja mahdollisuus hyvään opetukseen." 
 • "Presidentin missio on palvella yhteistä hyvää." 
 • korostavani perhearvoja 
 • "Meidän on tuettava kestävää kehitystä ja tunnettava yhteisvastuuta ympäristöstämme." 
 • Olen myös jo kouluaikanani saanut kouluni "keittäjät kokkaamaan lisää makaroonia ja jauhelihakastiketta, kun nälkäisiksi jääneet lapset kolisuttelivat haarukoita ja veitsiä aikansa lautasia vasten." 
Onhan minulla myös omia kouluikäisiä lapsia ja pian lapsenlapsiakin, joiden jaksamisesta opiskella olen huolissani. Ja he myös osaavat kertoa minulle kokemusperäistä tietoa tämän hetken koulumaailmasta kouluruokailuineen kaikkineen, jos olisin sen jo itse kerennyt unohtaa. Koululaiset, ne sinunkin lapsesi ja nuoresi, voisivat kertoa minulle ideoitaan kouluruokailun kehittämisestä. Minä yhteiskuntavaikuttamis-kokemusta omaavana jo oppilaskuntatyöstä alkaen, kuntien luottamustoimilla vahvistettuna sekä valtakunnallista että kansainvälistä kokemusta koulutuksen tasa-arvoisuudesta hankkineena omistaisin verkoston millä tätä tietoa saisi välitettyä vaikuttavasti ja edistää sitäkin kautta muutosta laadukkaampaan sisältöösi, jota ymmärrettäisiin myös arvostaa.

Ja jos minä presidenttinä en ihan aina kerkeisi huolehtimaan sinusta tai kuuntelemaan lapsiasi niin ehkä et pahastu jos minun puolisoni tekisi sen joskus puolestani. Suomessa Presidentin puolisoilla on kuitenkin näkyvä rooli ja tilaisuus kiinnittää asioihin julkista huomiota halutessaan. Ja tekeehän virkaveljeni USAn presidentin puoliso kovasti töitä Kouluruokailunsa puolesta. Katso vaikka hänen osallistumisensa uusien Usan kouluruokasäädösten julkaisuun mediahuomion takaajana. Sekä vilkaise miten hän kirjoitti yhteistyöterveisensä suoraan kouluruokailun puolesta toimiville tahoille.

Sinä, Arvoisa Kouluruokailu, olet yksi Suomen positiivisista erityispiirteistä. Olen kuullut sinun aloittaneen kulkusi loistavien PISA-tulosten rinnalla ulkomaan suosiossa. Arvostaisin kovasti, jos vastapalveluksena huolenpidostani edustaisit vientituotteena seurueessani saadessani Presidenttinä viralllisen kutsun Suomen ulkopuolelle. Kerrottaisiin sitten yhdessä, että pohjoismaisen teknologiaohjelma Nordic Technology Platform:n (NTP) toteamus keväällä 2011 ilmestyneessä kouluruokaraportissaan:"Lack of respect for school catering from politicians and school authorities" on vanhentunutta tietoa.

Yhteistyöterveisin Sinun, Kouluruokailu, positiivisen imagosi puolesta

Presidenttiehdokkaasi


Vastuuvapauslause: Kirjoittaja toimii yksityishenkilönä. En kuulu enkä halua myöskään liittyä yhdenkään ehdokkaan tai puolueen kampanjaan. En vuoden 2012 kuntavaaleissakaan. Tavoite on olla tasapuolinen kaikille ehdokkaille ja poikkeukset tästä eivät johdu puolueellisuudesta vaan yhden hengen toimituksen rajallisuudesta. Äänellenikään ei kannata laskea arvoa. Sen antaminen kun on 350km ajamisen takana lähimmän äänestyspisteen sijaitessa Houstonissa ja olessaa Austinissa työssäkäyvälle huonosti auki perjantainakin vain klo 18 asti. Pääseminen tuonne arkipäivänä tarkoittaa harvinaisen lomapäivän käyttämistä ja lasten poissaoloa koulusta. Vaikka vaikuttaminen asioihin kiinnostaa kotimaassa, niin hinta äänestämiselle on kuitenkin turhan kova.

2 kommenttia:

 1. Excellent article, I like your blog site. Thank you for sharing with us.

  VastaaPoista
 2. Thank You anonymous for your praise. However I like to keep my site non-profital so your title "How to make money online" does not interest me.

  VastaaPoista