2.3.11

Kouluruokailun käsikirja

Opetushallituksen verkkokaupassa on myynnissä Kouluruokailun käsikirja, julkaistu 2007
(hinta 30 euroa, maaliskuu 2011)

Kouluruokailun käsikirja

Laatueväitä koulutyöhön

Seija Lintukangas, Marjaana Manninen, Annikki Mikkola-Montonen, Päivi Palojoki, Merja Partanen ja Raija Partanen

Millaista on hyvä suomalainen kouluruoka? Miten rakennetaan ruokapalvelun palapeli? Kouluruokailun käsikirja on opas kouluruokailun järjestämisestä, hyvän kouluruoan ravitsemussuosituksista ja kasvatuskumppanuudesta, jota kouluruoka tuottajiltaan vaatii. Kirja käsittelee kouluruokailua osana opetussuunnitelmaa ja kunnan ruokapalvelua. Kouluruoan ammattilaisten hygieniaosaaminen, omavalvonta ja palvelun arviointi otetaan huomioon kouluruokailun laadun ylläpitäjinä. Suomalaisella kouluruokailulla on yhä tärkeä rooli myös kansanterveyden ja tapojen edistäjänä. Lautasmalli on kansansivistystyötä! Uudet ruokatrendit, maahanmuuttajien ruokakulttuurit ja syömishäiriöt aiheuttavat omat haasteensa kouluruokailun järjestäjille. Näkökulmia antavat kirjan katsaukset kouluruokailun historiaan ja ruotsalaiseen kouluruokailumalliin. Kirja antaa lisäksi ideoita toimivien kouluruokatilojen suunnitteluun ja ajattelemisen aihetta siitä, miten taataan kestävä kehitys keittiötyössä.

Kirja on tarkoitettu keittiöhenkilökunnalle, koulujen ruokapalvelusta vastaaville, opettajille ja koulutuksen järjestäjille – kaikille, joilla on lusikkansa sopassa maailman parhaan kouluruoan tarjoamisessa.

Ajantasainen kirja korvaa osittain samojen tekijöiden teoksen Kouluruokailu ? terveyttä ja tapoja (Opetushallitus 1999).

157 s.
Tuotanto: Opetushallitus 2007
Tuotenumero: 1400669, ISBN 978-952-13-2953-1