6.3.11

Teko: kouluruoan asiakaskysely, Tampere, joulukuu 2010

Linkki

Aamulehden kirjoitus 20.12.2010. Yksi lause on nostettava esille "Maistuva ruoka ei yksin riitä. Ruokailuun tarvitaan myös aikaa ja rauhaa, jota tutkimustulosten perusteella ei tällä hetkellä kaikissa koulussa voida taata."

Nämä kouluruoat maistuivat tamperelaislapsille

Tamperelaisille lapsille ja nuorille maistuvat vanhat tutut suosikkiruoat. Päiväkodeissa herkutellaan mieluiten spagetilla, lihapullilla ja makaronilaatikolla, kouluissa mieliruokia ovat etenkin kalapuikot ja uunimakkara. Tulokset käyvät ilmi Tampereen Aterian teettämästä tutkimuksesta, jonka on toteuttanut FCG Finnish Consulting Group Oy.

Päiväkotilapsista 80 prosenttia pitää päiväkodissa tarjottavaa ruokaa maistuvana ja ruokahetkeä mukavana asiana. Alakoululaisille terveellinen kouluruoka maistuu, mutta yläkoululaiset ovat kriittisempiä. Yläkoululaiset jättävät kouluruokailun helposti väliin ja hakevat naposteltavaa kaupasta tai kioskilta.

Tutkimuksen tulosten perusteella vuorovaikutusta ja yhteistyötä oppilaiden, koulun ja ateriapalvelun kanssa on jatkettava.

– Koululaiset vaikuttavat ruokalistoihin jo monella tavalla. Mieliruokaäänestykset ja ruokaraadit ovat suosittuja, sanoo Tampereen Aterian asiakkuuspäällikkö Tiina Tamiola.

Mutta maistuva ruoka ei yksin riitä. Ruokailuun tarvitaan myös aikaa ja rauhaa, jota tutkimustulosten perusteella ei tällä hetkellä voida kaikissa kouluissa taata.

Päiväkoti- ja ala-asteikäisten lisäksi tyytyväisiä ateriapalveluun ovat erityisesti päivätoimintakeskusten, vanhusten palvelukeskusten ja kotiateriapalvelun asiakkaat. Kotiateriapalveluasiakkaat kiittävät ruoan makua ja ulkonäköä sekä arvostavat palvelun ystävällisyyttä ja täsmällisyyttä. Myös vanhainkodin asukkaiden mielestä ruoka on entistä maistuvampaa, mutta ruokatoiveiden huomioimiseen he toivovat parannusta.

FCG Finnish Consulting Group Oy toteutti asiakastyytyväisyystutkimuksen Tampereen Aterian toimeksiannosta syys-lokakuussa 2010. Tutkimuksessa selvitettiin asiakkaiden kokemuksia Tampereen Ateriasta ja ateriapalvelun tärkeimpiä kehityskohteita. Tutkimukseen osallistui yhteensä 5 954 asiakasta.

Aamulehti

_____________

Lue myös sivuilta yleisökommentit

______

Aterian sivuilta löysin vastaavan tutkimusuutisen vuodelta 2008.