5.3.11

12.11.2011 Kouluruokapalvelun tuottaja: Espoo

Päivitetty 12.11.2011 kootuilla uutisilla
Espoo Catering vastaa Espoon kaupungin ruokapalveluista. Maaliskuussa 2011 uutisoitiin, miten Espoossa biojätteen määrä oli vähentynyt ruokalistojen muokkauksella oppilaita miellyttävämmäksi. Tämä saavutus myös palkittiin vuoden ATERIAteko 2010-palkinnolla.
 
Asiakaskyselyn tulokset kertoivat lisäksi miten jo toukokuussa 2011 havaittiin ruokailijoiden määrän kasvaneen, vaikka arvosanalla mitattuna ruokailuun suhtauduttiin entistä kriittisemmin. Asiakaskyselyn tuloksia hyödynnetään kouluruokailun kehittämissuunnitelman pohjana, mutta hot dogeja, pitakebabia, ranskalaisia, nakkeja, hampurilaisia ja lehtipihviä ei tulla jatkossakaan näkemään ruokalistoilla. Sen estää ruokasuositusten ravitsemukselliset tavoitteet.

Espoo Cateringin toimitusjohtaja Minna Ahola oli asiantuntijana kouluruokaa käsittelevässä YLE Radio Suomen teemaillan keskustelussa lokakuussa 2011. Keskustelussa Ahola valoittaa miten kouluruokailun suositusten täyttymistä esim. suolan käytön suhteen valvotaan keittiössä ettei ruoan valmistajien yksilölliset makumieltymykset vaikuttaisi kouluruokailun laatuun. (Vaikka suositukset eivät ohjeista maustamista, niin) laajan syöjäkannan vuoksi ei voi olla kolmen chilin-lajeja tai runsaasti valkosipulia. Ruokaa laitettaessa vakioruokaohjetta säädetään keittiön makuraadin tulkintojen mukaan, jolloin yhden ihmisen makumieltymys ei pääse vaikuttamaan. Ahola myös korosti, että vaikka ruokalistaa muokataan asiakkaiden mieltymysten mukaiseksi, 30 000 asiakkaan palvelijana muutosta ei lähdetä tekemään yhden asiakkaan pyynnöstä.